GEDICHTEN EN GEDACHTEN

Boek geschreven door Jan Hilbers

GEDICHTEN
EN GEDACHTEN

Boek geschreven
door Jan Hilbers

Boek- cover van GEDICHTEN EN GEDACHTEN

Jan van Egmond (pseudoniem van de ons bekende Jan Hilbers) werd op 17 juni 1939 geboren in Egmond aan Zee. Zijn leven lang gaf hij aan kunst de voorrang. Dit kwam tot uiting in diverse kunstvormen, zoals tekeningen en schilderijen, beeldhouwwerken en gedichten. De laatste twintig jaar van zijn leven hield hij zich daarnaast als steenhouwer bezig met het maken en restaureren van gevelstenen. Hij heeft daardoor ook ontzettend veel werk verricht voor onze Vereniging Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen.

Rond 1970 werd Jan lid van het Lectorium Rosicrucianum, ook wel bekend als de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, een organisatie die zich richt op het bevorderen van spirituele bewustwording en vernieuwing. De school had een bepalende invloed op de manier waarop hij in het leven stond. Nooit probeerde hij dwingend zijn lot te bepalen. Hij liet zich leiden door de dingen die op zijn pad kwamen.

In de dichtbundel ‘Gedichten gedachten’ nodigt veelzijdig kunstenaar Jan van Egmond de lezer uit op een intieme zoektocht naar antwoorden op tijdloze vragen die in ieder van ons weerklinken. Hoe vinden we het goede te midden van een wereld vol uitdagingen? Hoe confronteren we onze innerlijke demonen? Met de nodige humor, prachtige omschrijvingen van het Hollandse landschap en soms een oproep aan het Hogere, deelt Jan zijn worstelingen. Door het persoonlijke karakter kan deze bundel kameraadschap en troost bieden aan degenen die zich midden in deze zoektocht bevinden.

ISBN: 9789083389103
Formaat: 170×240 mm
Omvang: 125 pagina’s
Verschenen: 21 december 2023

Tekst: Marco Hoomoed